Des de l'Ajuntament, i d'acord amb el pla de desconfinament del Govern Espanyol, s'ha acordat que aquells bars i restaurants que vulguin obrir, i que actualment no tenen terrassa, ho puguin fer sempre que ho sol·licitin a l'ajuntament i els veïnats i veïnades hi estiguin d'acord.
Per sol·licitar-ho s'haurà de fer una instància a l'ajuntament de manera telemàtica indicant, segons aforament indicat pel protocol de desconfinament, els metres que necessiten, així com l'aforament màxim que tindran.
Els bars o restaurants que ja tenguin terrassa, i per tant puguin obrir, però vulguin ampliar-la, també ho podran fer emplenant la mateixa sol·licitut.
El termini per presentar les sol·licituds serà d'avui dia 5 de maig a divendres 8 de maig
Des de l'Ajuntament es pretenen iniciar petites actuacions que permetin als establiments del nostre municipi entrar a la seva normalitat i ajudar així a pal·liar els efectes d'haver de reduir la seva capacitat al 50%.
Què he de saber?
- Si som un establiment de Bar/Restauració i ja tenc terrassa he de sol·licitar l'ocupació de via pública?
No. Si ja tens terrassa basta que l'adapteu a les normes establertes pel Real Decret. Sí ho haureu de fer si la voleu ampliar.
- Si som un establiment de Bar/Restauració i no tenc terrassa he de sol·licitar ocupació de via pública?
Sí. En aquest cas s'haurà de fer una sol·licitud dins el termini indicat.
- Com i on puc sol·licitar l'ocupació de via pública?
A aquesta mateixa web a l'apartat de tràmits, o aquí, i fer la sol·licitud telemàtica sempre que es tengui certificat electrònic.
- No tenc certificat electrònic com ho puc fer?
Entres a la mateixa aplicació i et descarregues el formulari presencial. Omples el formulari i envies un email amb la sol·licitud adjunta a la següent direcció: ajuntament@santllorenc.cat
- Una vegada hagi fet la sol·licitud ja puc posar la terrassa?
L'Ajuntament notificarà a cada establiment l'acceptació de la sol·licitud d'ocupació de via pública.
Així mateix us recordam a tots els establiments que ja teniu terrassa que s'han de complir les normes establertes pel decret. No tenir aforaments superiors al 50% de la capacitat de la terrassa, tenir visible en tot moment l'aforament total i el nombre de persones que ocupen la terrassa, separar les taules a una distància mínima de dos metres entre elles, disposar de dispensador hidrogels desinfectants, desinfectar les taules i cadires després de cada consumició i, que els treballadors duguin els EPIS (mascaretes, guants...) indicats i rentar-se les mans sovint.