El territori del municipi de Sant Llorenç des Cardassar ha estat molt afectat per l’ocupació humana. El notable aprofitament agrícola del seu terreny ha produït una reducció important de la vegetació natural, reduint a redols poc extensos aquesta cobertura.
En una idealització del territori, la major part de les terres del terme estarien ocupats per la comunitat Cyclamin i -Quercetum illicis typicum, és a dir d’alzinar litoral, que presentaria un conjunt de característiques que el diferenciarien lleugerament dels de la Serra de Tramuntana; en canvi cap a les zones litorals la vegetació potencial ve donada per la garriga d’ullastre (Cnero ceraonieton) caracteritzada per ser una formació oberta amb gran profusió d’arbusts.
La realitat del territori en l’actualitat no s'assembla a aquesta idealització; de fet manquen boscos d’alzina de consideració dins del terme; la presència d’aquesta formació vegetal ha quedat reduïda a clapes inconnexes d’un reduït nombre, més abundoses a la part septentrional. Hi ha una manca de continus arbrats, encara que la presència d’exemplars aïllats d’alzina testimonia l’antiga expansió dels boscos llorencins
Sa Punta de n’Amer és un espai d’aproximadament 200 ha i està situada entre dues zones densament poblades i consolidades des de el punt de vista turístic com són Cala Millor i Sa Coma. L’any 1985 es va declarar com a àrea natural d’especial interès i, sis anys més tard, va entrar a formar part de la llista d’ANEI de les Illes Balears en el marc de la Llei règim urbanístic de les àrees d’especial protecció de les Illes Balears. Aquesta figura implica una limitació de les activitats que puguin lesiona els valors ecològics o paisatgístics. Posteriorment, sa Punta de n’Amer i una gran extensió de la zona marina fou declarada lloc d’importància comunitària (LIC), degut al gran nombre i abundància de les praderies de posidònia oceànica que es localitzen dins la mar, envoltant sa Punta de n’Amer i es troba inclosa dins la Xarxa Natura 2000.
També podeu consultar o descarregar-vos la Guia d'Educació Ambiental de Sa Punta de n'Amer.
També podeu consultar o descarregar-vos les Activitats del 2019-2020 de la Xarxa Forestal del Govern de les Illes Balears.