La protecció de l’aigua és una de les polítiques ambientals més antigues de la UE. Hi ha aproximadament 20 regulacions per protegir l’aigua superficial i subterrània de les activitats humanes, establir estàndards de qualitat, control d’emissions, requerir tècniques d’eliminació de la pol·lució per a una varietat d’activitats i usos. La més important, actualment, és la Directiva Marc de l’aigua, Directiva 2000/60.
Entenem com abastament d’aigua potable, el conjunt d’instal·lacions per a la captació d’aigua, conducció, tractament de potabilització, emmagatzematge, transport i distribució de l’aigua de consum humà fins a les escomeses dels consumidors, amb la dotació i qualitat previstes per la normativa vigent.
D’acord amb la normativa vigent, els municipis són responsables d’assegurar que l’aigua subministrada a través de la xarxa de distribució, cisterna o dipòsit mòbil sigui apta per al consum en el punt d’entrega al consumidor. També correspon als municipis l’autocontrol de la qualitat i el control a l’aixeta de l’aigua que consumeix la població quan la gestió sigui de forma directa.
En el cas de Sant Llorenç des Cardassar, el subministrament de l’aigua es fa mitjançant una concessió i és a càrrec de dues empreses: Costanera d’Aigües i Serveis i Aigües Son Sard.
Un bon consell per estalviar aigua: pensau a tancar el grifó cada vegada que us rentau les dents o quan us dutxau i us ensabonau.